+36 20 450 0639

 

Női / Férfi / Tini arckezelés

Azon kevés kozmetikusok közé tartozom, aki a kozmetika gépesített világában még mindig fontosnak tartja, a hagyományos kozmetikai kezelést. Én is szeretem kiegészíteni az arctisztítást gépi kezelésekkel, de nem vallom azt, hogy a nyomkodás kiiktatható. A bőr pórusaiban mélyen lévő mitesszerek illetve pattanások eltávolításához nélkülözhetetlen a manuális kozmetikai arckezelés.

A kozmetikai arckezelés menete

1. lépés: Az arc letisztítása

  • Arctisztító géllel áttisztítom a kezelendő bőrfelületet. Tonizálom. Kémiai vagy fizikai peelinggel eltávolítom az elhalt hámsejteket. Peeling helyett választható hozzá mikrodermabráziós kezelés is, amely még hatékonyabban eltávolítja a felső hámsejteket.

2. lépés: Az arc felpuhítása

  • A kozmetikai arckezelés egyik legfontosabb pontja. Ugyanis a kellően felpuhított bőrt sokkal könnyebben és kevésbé fájdalmasabban lehet kitisztítani. Az alapos felpuhítás nem egyenlő az arc szétgőzölésével. Nagy hangsúlyt fektetek a felpuhító hatóanyagok kiválasztására.

3. lépés: Arcmasszázs

  • A felpuhító hatóanyagokat mélyen bemasszírozom a bőrbe egy relaxáló masszázs formájában, miközben felgőzölöm az arcbőrt.

4. lépés: Nyomkodás

  • A mitesszerek és pattanások kinyomása ujjbeggyel történik. Melyhez eldobható egyszer használatos nyomkodó kendőt használok.

5. lépés: Fertőtlenítés

  • A kezelt bőrfelület lefertőtlenítése alkoholmentes gyógynövényes tonikkal történik.

6. lépés: Pórusösszehúzás

  • A bőr pórusai a gőzölés során kinyílnak, ez segíti a nyomkodást az arckezelés során. A kezelés végén azonban vissza kell zárni a bőr pórusait, hogy ne tudjanak bejutni azon a szennyeződések.

7. lépés: Táplálás, hidratálás, regenerálás

  • Az arckezelés végén elmaradhatatlan a bőr elvesztett tápanyagainak pótlása. Ez a bőrtípusnak megfelelő hidratáló szérum bemasszírozásával történik. Valamint kiegészíthető ultrahangos arckezeléssel is, amellyel a hatóanyagok még gyorsabban felszívódnak a bőr mélyebb rétegeibe. Valamint kérhető hozzá tű nélküli mezoterápiás arckezelés is, amely nem csak hidratál, táplál, de bőrfiatalító hatással is bír.